













Тьютор – Тім Трюґер, архітектор, співзасновник асоціації HausHaten, Ляйпціґ.
Учасники групи: Борисенко Євген, Маркіян Максим’юк, Анастасія Пономарьова, Дарина Билим, Наталія Алексієнко, Анна Хабренко
Коротка анотація:
Суть концепції – розглядати фабрику лише в широкому контексті району Підзамче а не локально.
Фабрика повидла з новою функцією має дати поштовх до розвитку всієї території Підзамча. Для цього потрібно зробити низку першочергових заходів:
• створити промисловий туристичний маршрут Львова (поруч чимало заводів: алмазний завод, хлібокомбінат тощо). Маршрут дозволить вивести фабрику з ізоляції та пов’язати з життям міста;
• фабрика повидла може стати каталізатором змін на Підзамчі;
• місто повинне створити комфортні умови для пішоходів – для цього потрібно зробити тротуар на вулиці Богдана Хмельницького.
На фабриці:
• потрібно відкрити перші поверхи будівель вздовж вулиці для різних закладів;
• на першому поверсі створити публічний простір (кав’ярня чи бібліотеки). Переваги публічного простору – небагато машин, ширина тротуару, наявність промислових будівель вздовж вулиці;
• на початку потрібна одна організація, яка би постійно діяла. Це стане імпульсом для розвитку всієї Фабрики повидла.
Мета – підняти цінність території присутністю людей.
Більше дро воркшоп його процес і результати можна за посиланням вище.
Загальні офіційні підсумки воркшопу можна ознайомитись ТУТ.
Публікація про урбаністичний воркшоп на “Платформі”.