Ділянка проектування є чотирикутною в плані і має відносно суттєвий ухил в одній з її частин.

Природний ухил ділянки пропонується знівелювати новим підземним паркінгом майбутнього комплексу.

Проектований слід забудови дає можливість утворити напів-закритий простір-квартал, що в свою чергу створює достатню приватність для мешканців.

Утворений внутрішній двір планується зробити максимально безпечним для дітей і приємним місцем перебування мешканців обмеживши в'їзд автомобілів і прибравши парко місця для автомобілів.

Існуючий будівельний об'єм.

Завданням на пректування було передбачено зведення ще двох додаткових будівель, одна з яких - це перебудова малоповерхового існуючого об'єму і зведення на його місці нової одинадцяти поверхової будівлі, а інша - це новий двоповерховий об'єм, що повинен нести функцію дитячого освітнього закладу як для обслуговування мешканців нового будинку, так і для мешканців сусідньої території.

Активний громадський перший поверх робить вулицю і прилегле середовище живим і привабливим для людей, що є безсумнівне позитивним соціальним ефектом.

Зміщення верхніх поверхів для створення візуально прийнятного масштабу людиною, робить середовище як навколо так і в середині території більш комфортним для людей.

Різноманітність об'ємів та геометрії фасадів робить нову будівлю більш привабливою на противагу одноманітному типовому житловому будівництву.